Veel gestelde vragen JVW 2020

Door de Corona maatregelen is de Jeugdvakantieweek dit jaar anders dan gebruikelijk. We hadden dat liever ook anders gezien, maar zijn blij dat we alsnog een leuk programma aan kunnen bieden. We begrijpen dat er vragen zijn over de werkwijze en regels en geven hieronder meer uitleg daarover

Moet ik me inschrijven?

Ja, dit jaar is het voor alle activiteiten nodig om je in te schrijven. Je kunt dat doen via onze website. LET OP! DE INSCHRIJVING IS NOG NIET GEOPEND!

Hoe werkt de inschrijving?

Je kunt je inschrijven via het online toestemmingsformulier op onze website.

  1. Vul je gegevens in en geef je op aan welke activiteiten je mee doet. Doe dit ook als je het nog niet zeker weet of je mee doet. Bij de inschrijving vragen we de gezondheidscheck te doen en kennis te nemen van de regels dit jaar.
  2. Maak een printje van het toestemmingsformulier en laat die tekenen door een ouder/verzorger.
  3. Voor sommige activiteiten (Polderbaggertocht, Survival voor bovenbouw, Slaapnacht) moet je je ook (met een groepje) per e-mail aanmelden.
  4. Bij deelname aan je eerste activiteit lever je het geprinte en getekende toestemmingsformulier in bij de ‘registratiepost’. Je ontvangt van ons een polsbandje met een nummer.
  5. Laat je nummer hierna (of bij een tweede activiteit) bij de ‘presentiepost’ noteren, zodat we weten dat je bij een activiteit aanwezig bent geweest.

Waar gebruiken jullie mijn gegevens voor?

Mocht er achteraf iemand besmet blijken te zijn met COVID-19, dan doet de GGD mogelijk contactonderzoek. Daarvoor moeten wij de gegevens van aanwezigen kunnen aanleveren.

Waarom mogen er geen ouders op bij de activiteiten?

Normaal gesproken vinden we het juist gezellig als er veel mensen komen kijken, maar dit jaar hebben we te maken met extra maatregelen en beperkingen. Zo moeten we iedereen die aanwezig is registreren voor een eventueel contactonderzoek door de GGD. Ook moeten we voorkomen dat we te veel mensen tegelijkertijd samenbrengen op één plek. Daarbij hoeven kinderen onderling geen afstand te houden, maar volwassen nog wel tot elkaar en kinderen vanaf 13 jaar.

Wat als mijn kind niet alleen durft?

De meeste mensen van de leiding bijten niet, dus moedig je kind aan om gezellig mee te doen. Oudere broertjes, zusjes, buurkinderen, etc. t/m 16 jaar mogen natuurlijk ook meedoen en kunnen een jonger kind op sleeptouw nemen. Daarnaast vragen wij extra begeleiders, waaronder ook oudere kinderen, om kinderen te begeleiden

Waarom zijn de activiteiten niet gewoon op het Hobbemaplein?

Aangezien we moeten kunnen controleren wie aanwezig zijn (geweest) en de afstand moeten bewaken, hebben we gezocht naar een accommodatie die afgesloten is. We zijn heel blij dat Zwembad de Hazelaar ons gebruik laat maken van hun terrein.

Waar kan ik mijn kind brengen en halen?

Bij de Hazelaar wordt een wachtrij (met afstand) en registratiepunt opgezet voor brengen. Ook voor ophalen wordt een looproute en plek gemaakt. Laat kinderen die dat kunnen bij voorkeur zelfstandig naar de activiteiten komen.

  • Auto’s kunnen niet parkeren bij de Hazelaar, dat kan bij de Landvliethal
  • Fietsen kunnen wel gestald worden bij de Hazelaar
  • Let ook bij het wegbrengen en wachten op de 1,5 meter afstand

Waarom mag ik zelf geen eten en drinken meenemen?

We doen er zoveel mogelijk aan om te voorkomen dat er toch mensen besmet raken, daarom letten we extra goed op hygiëne (dat het schoon is). Delen van eten is dan geen goed idee.