Burgemeester 2008

Mauro van Elswijk
Op dinsdag 26 augustus jl. kwamen de drie kandidaat-burgemeesters van het Huttendorp Hazerswoude-Dorp op bezoek in het gemeentehuis.
Na een rondleiding bij de afdeling publiekszaken werden zij ontvangen door burgemeester mevrouw A. Latenstein van Voorst-Woldringh. De burgemeester vertelde aan Marit van Dongen, Sven Vogelaar en Mauro van Elswijk wat een burgemeester zoal doet. De kandidaat-burgemeesters vertelden op hun beurt waarom zij gekozen wilden worden als burgemeester van het Huttendorp.
Aan het eind van de middag ging mevrouw Latenstein naar het huttendorp om de burgemeester officieel te installeren. De winnaar van de verkiezingen was Mauro van Elswijk, die met een grote meerderheid aan stemmen had gewonnen. Onder luid gejuich hing mevrouw Latenstein hem de ambtsketen om.
Vervolgens kreeg zij van Mauro een rondleiding door het huttendorp. Zo zag zij een groot deel van het huttendorp en nam ook in de hutten een kijkje. De burgemeester complimenteerde de grote groep vrijwilligers van de Huttenbouw Hazerswoude-Dorp. Zij vond het enthousiasme van de vrijwilligers en de kinderen hartverwarmend.